Lucy

Lucy

“Lucy je stara 9 let, radi jo imamo neizmerno. Rojena je točno na najino prvo obletnico poroke in od tistega dne dalje z veseljem praznujemo obletnico najine ljubezni skupaj z njenim rojstnim dnem. Kljub temu, da je dobila diagnozo šele pri petih letih, sva že od njenega rojstva vedela, da je najina deklica drugačna.”
Zelo težko je držala glavo pokonci, zelo veliko je jokala, njen vzorec spanja je bil kot ena velika uganka, vse prelomnice v njenem razvoju so bile dosti kasneje kot pri drugih otrocih, poleg vsega pa je bila tudi po videzu drugačna od drugih otrok. Istočasno pa je bila tako prijetna deklica, ki so jo vsi imeli radi. Po diagnozo sta se starša zavedla, da imajo pravzaprav veliko sreče, saj je Lucy zelo blago prizadeta, kljub razvojnemu zaostanku, lahko hodi in govori. Pri učenju bo potrebovala malce več spodbude in pomoči, vendar je vedno vlagala veliko truda v vse stvari, in lahko se igra s svojimi vrstniki.
“Lucy je ogromno dosegla. Njen vsakdan v šoli je zanjo dosti težji kot za njene vrstnike, a se zelo trudi in je izredno ponosna na svoje dosežke, njen ponos in vera vase je zagotovo večja od naše. Med njenimi najnovejšimi dosežki so plesni nastop na božični predstavi v šoli, plavanje (25 metrov preplava brez rokavčkov), prebere knjigo, primerno njeni starosti in jo razume.
Lucy je velik izziv, a je veliko več kot to, je lekcija ljubezni, potrpežljivosti in moči. Šele z njo sem spoznala, kaj vse zmorem in srečna sem, da je del naše družine.”

Full size is 256 × 258 pixels